Hjälp till med den röda mattan

Har du röda lakan som ligger och samlar damm? Lämna in dem till oss så hjälps vi åt att få den röda handvävda mattan att bli 800 meter lång.

Det är många som sitter i Sala och andra delar av Västmanland och väver på vår låååånga röda matta. Det är fantastiskt roligt och hoppet lever om att vi kommer få ihop hela 800 meter tillslut! Den 28 juni 2024 rullar vi ut mattorna och knyter ihop dem med varandra. 

Vi behöver din hjälp

För att vi ska få ihop alla 800 meter behöver vi hjälp! Vi vill att mattan i så stor utsträckning som möjligt ska bestå av återbrukat material. Hittills har vi fått en stor gåva med mattrasor, men vi behöver mycket mer! Har du röda lakan, gardiner, mattrasor eller annat passande i bomull som lika gärna skulle kunna bli en matta? Kika i linneskåpet, gräv i kartongerna på vinden - nu samlar vi ihop trasor så det står härliga till!

Lämna in material

Materialet du hittar lämnar du in till Medborgarkontoret på Stora torget 1 i Sala. Om du har frågor eller om du inte har möjlighet att komma in och lämna materialet på egen hand, kontakta sala400@sala.se så ska vi se vad vi kan göra.